• Arkiv

Besøk på Runde og om fjellturar

Endeleg kom fineveret, og då må ein ut på tur.  Mor Johanne er lett på foten, og går på fjelltur så snart ho kan. Lett tilgjengelege Runde med flott utsikt og fuglar, brukar å vere vinnar når ein har gjestar.  Fordi vi var utrygge på kor vått det var etter alt regnet, vart ikkje turen lenger enn til enden av vegen oppe på fjellet i Goksøyra.  Dei russiske damene var begeistra. 

Vi måtte fortelje om då Alassane frå Mali, også vart dregen med på familietur på fjellet der nokre få veker etter at han kom til Norge.  Då han hadde blitt varm i trøya i Hammerfest eit par år seinare, hadde han følgjande refleksjon:  Alle kameratar ber meg med på fjelletur.  Og ka e fjelletur? Jo, du går og går og går og går og går og går og går og går og går og går, og så sit du ned og et mat, og så må du gå, og gå og gå og gå og gå og gå til du e hjemme.  Og når de inviterer, så sier de det som om det e det fiiiiinaste de kan tilby – og så finns det ikkje engong et diskotek der!!!

Mor mi syns det var lit trist at han ikkje hadde sett pris på fjellturen, så ho trøysta seg med at han hadde i alle fall fått sett fuglane.  Ja, det gjorde han, og han syns at nordmenn var idiotar som lar så mykje god mat vere i fred.  Eg måtte halde han att då han gjerne ville gi mor Johanne ei fin gåve:  to måsar som vi kunne ha til middag!!

Irina og Tatjana sette pris på fjellturen, og ville ha bilde av seg med utsikt i retning Ålesund

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: